Hozzávalók
- 12 dkg rizsliszt vagy tönkölybúza fehérliszt
- 5 dkg darált mandula + a szóráshoz
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 2 db alma
- 1 db vilmoskörte
- 6 db szilva
- 1 fürt kékszőlő
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 tojás
- 1 dl habtejszín
Elkészítés
1. A lisztet összekeverjük a darált mandulával és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, a sót, összegyúrjuk és fóliába tekerve hűtőbe tesszük 1 órára.
2. A gyümölcs töltelékhez meghámozzuk és kimagozzuk az almát, és a körtét majd felkockázzuk azokat. Kimagozzuk és felkockázzuk a szilvát, félbevágjuk és kimagozzuk a szőlőszemeket.
3. Egy serpenyőben összeolvasztjuk a vajat és a mézet, rádobjuk az almát és a körtét és 5 percig pároljuk.
4. Hozzáadjuk a szilvát és a szőlőt, megszórjuk a fahéjjal és ráöntjük a vörösbort. Összepároljuk a gyümölcsöket kb. 15 perc alatt, annyira, hogy még szaftos maradjon.
5. A krémhez összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a keményítőt. A tojást felverjük a tejszínnel és hozzákeverjük a cukros keveréket.
6. A tésztát belenyomkodjuk egy kerek piteformába, megszórjuk darált mandulával és elosztjuk rajta a gyümölcs tölteléket. Ezt megszórjuk darált mandulával és ráöntjük a krémet.
7. 180°C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. A sütés feléig tegyünk alufóliát a piteforma alá.