Hozzávalók

A pavlovához:

      • 6 db tojásfehérje
      • 1 csipet só
      • 30 dkg kristálycukor
      • 1,5 ek étkezési keményítő
      • 1 tk 10 %-os ecet

A krémhez:

      • 400 g mascarpone
      • 250 ml habtejszín
      • 2 ek porcukor
      • 1 csipet só

A díszítéshez:

      • 50 dkg eper

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 150°C-ra.

2. A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.

3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a felvert tojáshabot kb. 24 cm-es kör alakban elegyengetjük rajta. Az előmelegített sütőbe tesszük és a hőfokot levesszük 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.

4. A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A krémhez a mascarponét a tejszínnel lágy habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot és a sót.

6. A kihűlt pavlovára halmozzuk a krémet, majd rászórjuk a feldarabolt epret.


Ajánlott borok: