Libacomb párolt lilakáposztával, hagymás törtburgonyával

Hozzávalók

  • 4 db hízott libacomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej lilakáposzta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál liba vagy kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db nagyobb burgonya

Elkészítés

1. A libacombokat a sütés előtti napon megmossuk, alaposan bedörzsöljük sóval, és hűtőben tároljuk.

2. Sütéskor tepsibe helyezzük a combokat, aláöntünk 2 dl vizet és alufóliával lefedve 180°C-os sütőben 2 órát sütjük. Ha a hús megpuhult, tetejüket bekenjük összepréselt fokhagymával kevert zsírral és fólia nélkül ropogósra sütjük.

3. A párolt káposztához a lilakáposztát hosszában félbevágjuk, és vékony csíkokra szeleteljük.

4. A cukrot megkaramellizáljuk az olívaolajon, rádobjuk a káposztát és kb. fél óráig fedő alatt hagyjuk összeesni, párolódni.

5. Hozzáadjuk a sót, a borsot és fedő nélkül tovább pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, hozzáöntjük a citromlevet.

6. A burgonyát meghámozzuk és egészben megfőzzük.

7. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Rádobjuk a karikákra vágott főtt burgonyát, megsózzuk és kevergetve sütjük kb. 5 percig, míg a burgonya szétesik.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőSpárgás quiche
KövetkezőŐszi gyümölcspite