20.3 C
Budapest
2024, május 26, vasárnap

Béres

A Béres Szőlőbirtok az ország legmodernebb feldolgozói közé tartozik, ahol a modern technika tökéletes párt alkot a hagyományokon nyugvó tokaj-hegyaljai borászati technológiával.
45 hektáros birtokuk a tokaji borvidék mértani középpontjában, Erdőbényén, a Bényei medencében fekszik. Szőlőskertjük a Tolcsva-Peres hegy délnyugati lejtőin, a Felhegy-Zsákos hegy déli lejtőin és a Diókút völgyben telepített szőlőkből áll. A szőlőtermesztés olyan hagyományosan ismert és elismert dűlőkön folyik, mint az Omlás, a Diókút vagy a Lőcse-dűlő.
Birtokukon kizárólag a hagyományos Tokaj-Hegyaljai fajtákkal dolgoznak: furmint (51%), hárslevelű (23%), sárgamuskotály (12%), kövérszőlő (7%), zéta (7%).
Termékportfóliójukban egyaránt megtalálhatóak a könnyedebb, reduktív, valamint a testesebb, dűlőszelektált borok, mint a Lőcse és Omlás Furmint, valamint a Diókút Hárslevelű. A Naparany, Holdezüst és Magita Cuvée boraik tovább színesítik a palettát. Borpiramisuk csúcsán 5 és 6 puttonyos aszúik és az Eszencia állnak.

Egyetlen találat van