Epermisu

Hozzávalók

  • 10 dkg cukor
  • 2 citrom
  • 80 dkg eper
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 40 db babapiskóta
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1. A 10 dkg cukrot összemelegítjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a 2 citrom reszelt héját és levét.

2. 50 dkg epret megmosunk, megtisztítunk és turmixgépben pépesítünk.

3. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd robotgéppel hozzákeverjük a pépes epret, a mascarponét és a tejszínt.

4. 30 dkg epret apró darabokra vágunk, a babapiskótákat beáztatjuk a cukros-citromos szirupba.

5. Egy 20×30 cm-es üvegtálba (vagy több kisebb pohárba) beleteszünk egy réteg beáztatott babapiskótát, rákenünk egy adagot a fehér csokis krémből és rászórunk az eperdarabkákból.

6. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak az összetevők, a tetejére krém kerül.

7. Pár órára hűtőbe tesszük, és tálaláskor eperdarabokkal díszítjük vagy megszórjuk kakaóporral.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőCaesar saláta
KövetkezőHázi tyúkhúsleves