Hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 2 citrom
- 80 dkg eper
- 20 dkg fehér csokoládé
- 30 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 40 db babapiskóta
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
1. A 10 dkg cukrot összemelegítjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a 2 citrom reszelt héját és levét.
2. 50 dkg epret megmosunk, megtisztítunk és turmixgépben pépesítünk.
3. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd robotgéppel hozzákeverjük a pépes epret, a mascarponét és a tejszínt.
4. 30 dkg epret apró darabokra vágunk, a babapiskótákat beáztatjuk a cukros-citromos szirupba.
5. Egy 20×30 cm-es üvegtálba (vagy több kisebb pohárba) beleteszünk egy réteg beáztatott babapiskótát, rákenünk egy adagot a fehér csokis krémből és rászórunk az eperdarabkákból.
6. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak az összetevők, a tetejére krém kerül.
7. Pár órára hűtőbe tesszük, és tálaláskor eperdarabokkal díszítjük vagy megszórjuk kakaóporral.