Caesar saláta

Hozzávalók

  • 3 tojássárgája
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál fehérbors
  • 1 mokkáskanál durva szemű só
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 teáskanál Worcester szósz
  • 50 dkg csirkemell filé
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 2 szelet fehérkenyér
  • 1 gerezd fokhagyma héjastul
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 fej római saláta
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

1. Az öntethez a tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd belecsurgatunk 6 evőkanál olívaolajat folyamatosan kevergetve habverővel.

2. Egy gerezd fokhagymát megpucolunk és a durva szemű sóval egy vágódeszkán, egy kés lapjával pépesre zúzzuk.

3. Hozzákeverjük az öntethez a pépes fokhagymát, a fehérborsot és a reszelt parmezánt. Végül hozzáadjuk a citromlevet, a Worcester szószt és egy pici sót.

4. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon alaposan átsütjük mindkét oldalát.

5. A krutonhoz a kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a megroppantott héjas fokhagymát, a zöldfűszer ágakat és a kenyérkockákat. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk.

6. A saláta leveleket megmossuk, leitatjuk róluk a vizet és nagyobb darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük az öntettel és a felkockázott vagy csíkozott csirkemellel.

7. Rászórjuk a krutont, a parmezán forgácsot és frissen őrölt borssal tálaljuk.


Ajánlott borok: