Hozzávalók
A pavlovához:
- 6 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 30 dkg kristálycukor
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 1 tk 10 %-os ecet
A krémhez:
- 400 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 csipet só
A díszítéshez:
- 50 dkg eper
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 150°C-ra.
2. A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.
3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a felvert tojáshabot kb. 24 cm-es kör alakban elegyengetjük rajta. Az előmelegített sütőbe tesszük és a hőfokot levesszük 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.
4. A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A krémhez a mascarponét a tejszínnel lágy habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot és a sót.
6. A kihűlt pavlovára halmozzuk a krémet, majd rászórjuk a feldarabolt epret.