Hozzávalók (4 főre)

  • 1 csomag zöldspárga
  • 2 marék zöldborsó
  • 2 db salátacukkini
  • 4 szem retek
  • 2 marék bébispenót
  • 3 ek tökmag
  • 2 ek szezámmag
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 tk mustármag
  • 3 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 10 csipet porcukor
  • 10 dkg parmezán
  • 4 pisztráng
  • 10 dkg liszt
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A spárgák fás végeit eltávolítjuk, a szárakat meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A zöldborsóval együtt enyhén sós, forró vízbe dobjuk kb. 2 percre, majd leszűrjük és egyből hideg, jeges vízbe dobjuk.

2. A cukkiniket félbevágjuk, zöldséghámozóval hosszú csíkokra vágjuk, és a retket is vékonyra szeleteljük. A szezámmagot és a tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.

3. Egy salátás tálban összeforgatjuk a zöldségeket a bébispenóttal és a magokkal.

4. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a citromlével, a mustármaggal, a sóval, a borssal és a porcukorral, majd tálaláskor leöntjük vele a salátát, és megszórjuk parmezánforgáccsal.

5. A halak bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és megforgatjuk a lisztben. Forró serpenyőben, kevés olajon oldalanként 5-5 perc alatt ropogósra sütjük.
Frissen sütve tálaljuk egy kupac salátával.


Ajánlott borok: