Hozzávalók (4 főre)
- 1 csomag zöldspárga
- 2 marék zöldborsó
- 2 db salátacukkini
- 4 szem retek
- 2 marék bébispenót
- 3 ek tökmag
- 2 ek szezámmag
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 tk mustármag
- 3 csipet só
- 1 csipet bors
- 10 csipet porcukor
- 10 dkg parmezán
- 4 pisztráng
- 10 dkg liszt
- olívaolaj
Elkészítés
1. A spárgák fás végeit eltávolítjuk, a szárakat meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A zöldborsóval együtt enyhén sós, forró vízbe dobjuk kb. 2 percre, majd leszűrjük és egyből hideg, jeges vízbe dobjuk.
2. A cukkiniket félbevágjuk, zöldséghámozóval hosszú csíkokra vágjuk, és a retket is vékonyra szeleteljük. A szezámmagot és a tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.
3. Egy salátás tálban összeforgatjuk a zöldségeket a bébispenóttal és a magokkal.
4. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a citromlével, a mustármaggal, a sóval, a borssal és a porcukorral, majd tálaláskor leöntjük vele a salátát, és megszórjuk parmezánforgáccsal.
5. A halak bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és megforgatjuk a lisztben. Forró serpenyőben, kevés olajon oldalanként 5-5 perc alatt ropogósra sütjük.
Frissen sütve tálaljuk egy kupac salátával.