A Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, így a jóízű és gazdag falatozás, vigasság ideje volt. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok.
A hiedelem szerint aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik.
Ma sem hiányozhat az asztalról egy finom libafogás és az újbor. Márton-napi menüsorunkban 3 fogás található, egy előétel, egy főétel és egy desszert, a hozzáillő borokkal.

Márton-nap

Grillezett libamáj párolt körtével

Grillezett libamáj párolt körtével

Egy mennyei, őszi előétel zamatos körtével és ízletes libamájjal.
Libacomb párolt lilakáposztával, hagymás törtburgonyával

Libacomb párolt lilakáposztával

Igazi Márton-napi főétel: ropogósra sült libacomb, párolt lilakáposztával és hagymás törtburgonyával
Őszi gyümölcspite

Őszi gyümölcspite

Isteni desszert őszi gyümölcsökkel: alma, körte, szilva, szőlő
MEGOSZTÁS
ElőzőHázi tyúkhúsleves
KövetkezőBorsóleves