Grillezett libamáj párolt körtével

Hozzávalók

  • 50 dkg hízott libamáj
  • 5 dl tej
  • 4 db vilmoskörte
  • só, bors
  • fonott kalács

Elkészítés

1. A libamájat szeletekre vágjuk, tejbe áztatjuk és egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

2. A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, hosszában cikkekre vágjuk, és egy serpenyőben pici vízzel puhára pároljuk.

3. A libamáj szeleteket kivesszük a tejből, picit sózzuk, borsozzuk. Egy grill serpenyőben kevés olajat hevítünk és a libamáj szeletek mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt megsütjük.

4. Közben a kalács szeleteket pirítós sütőben enyhén megpirítjuk.

5. Az elkészült libamáj szeleteket azonnal a pirított kalácsokra helyezzük és a párolt körtével tálaljuk.


Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőBorsóleves
KövetkezőLazacos tagliatelle