Hozzávalók
- 0,5 kg fejtett zöldborsó
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál zsír
- 2 teáskanál liszt
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- só, bors
Elkészítés
1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, a sárgarépákat és fehérrépákat karikákra szeleteljük. A borsót a zsíron megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk.
2. Felöntjük 2,5 l vízzel, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, a petrezselyem leveleket és az étel ízesítőt.
3. Alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük kb. 45 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak.
4. Elkészítjük a galuskát. A lisztet összekeverjük a tojással, pici sóval és annyi vízzel, hogy lágy tésztát kapjunk.
5. A galuskát beleszaggatjuk a levesbe és még 10 percig főzzük.