Borsóleves

Hozzávalók

  • 0,5 kg fejtett zöldborsó
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítés

1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, a sárgarépákat és fehérrépákat karikákra szeleteljük. A borsót a zsíron megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk.

2. Felöntjük 2,5 l vízzel, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, a petrezselyem leveleket és az étel ízesítőt.

3. Alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük kb. 45 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4. Elkészítjük a galuskát. A lisztet összekeverjük a tojással, pici sóval és annyi vízzel, hogy lágy tésztát kapjunk.

5. A galuskát beleszaggatjuk a levesbe és még 10 percig főzzük.


Ajánlott borok: