Hozzávalók
A tésztához:
- 22 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 12 dkg vaj
- 2 ek tejföl
A krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 4 db nektarin
- 2 db sárgabarack
Elkészítés
1. A liszttel elkeverjük a sót és a kétféle cukrot, majd a darabokra vágott, hideg vajjal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
2. A krém hozzávalóit összekeverjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.
3. Enyhén lisztezett munkalapon 30 cm átmérőjűre nyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
4. A szélein 2 ujjnyit kihagyva megkenjük a krémmel, majd egyenletesen rászórjuk a barackszeleteket. A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
5. Ha kihűlt a galette, pizzavágóval 8 szeletre vágjuk.