Tejszínes, rizses raguval töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók

  • 20 dkg barna rizs
  • olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemell
  • bors
  • 1 dl rozé bor
  • 400 ml tejszín
  • egy csokor friss (vagy 3 ek szárított) snidling
  • 4 db nagy kaliforniai paprika

Elkészítés

1. A rizst sós vízben feltesszük főni. Addig a hagymát apró kockákra vágjuk, a csirkemellet is felkockázzuk.

2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst és aranybarnára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, és ha megsült a hús, felöntjük a borral.

3. Elfőzzük róla, és ráöntjük a tejszínt, szükség szerint tovább sózzuk, borsozzuk.

4. Ha felforrt a tejszín, apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a főtt rizst.

5. A kaliforniai paprikákat megmossuk, a száruk mentén félbe vágjuk, kiszedjük a magjukat és megtöltjük a raguval.

6. Enyhén olajozott tepsibe tesszük a töltött paprikákat, megszórjuk a reszelt sajttal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

7. 190 ⁰C-os, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, és apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.


Ajánlott borok: