Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 2 ek hideg tej
- 20 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
A mandulakrémhez:
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 16 dkg őrölt mandula/li>
- 4 dkg liszt
- 1 tojás
- 6-8 db füge
Elkészítés
A tésztához elkeverjük a vajat, a cukrot, a sót, és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, és a 2 tojássárgáját, majd összegyúrjuk. Alufóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, majd összedolgozzuk az őrölt mandulával, a liszttel és a tojással. 15 percre hűtőbe tesszük.
3. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk és belelapogatjuk egy kivajazott, lisztezett piteformába. A tészta alját villával megszurkáljuk és 190°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
4. Az elősütött pitére kanalazzuk a mandulakrémet, rászeleteljük a fügét, majd további 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul és belül kissé folyós marad.