Rántott sajt fokhagymás joghurtos salátával.

Hozzávalók

      • 75 dkg trappista sajt
      • 20 dkg liszt
      • 4 tojás
      • 40 dkg zsemlemorzsa
      • 1 l olaj

A salátához:

        • 450 g vegyes zöld saláta
        • 350 g joghurt
        • 2 gerezd fokhagyma
        • 1 mk őrölt feketebors
        • 1 mk só

    Elkészítés

    1. A trappista sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk. A sajtokat először lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásokba, végül a zsemlemorzsába. Majd újra a tojásba és újra a zsemlemorzsába.

    2. Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

    3. A salátához a joghurthoz keverjük az összezúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd beleforgatjuk a salátaleveleket.


    Ajánlott borok: