Csirkepaprikás nokedlivel

Hozzávalók

      • 3 kis fej vöröshagyma
      • 1,5 kg csirkecomb
      • 3 db paprika
      • 3 db paradicsom
      • 1 ek só
      • 1,5 ek őrölt pirospaprika

A nokedlihez:

      • 60 dkg liszt
      • 2 tojás
      • 3 tk só

Elkészítés

1. Az apróra vágott vöröshagymát 2 dl vízben 5 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a csirkecombokat, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a sót, majd felöntjük 1 liter vízzel.

3. Amint elkezd forrni, elkeverjük a pirospaprikával. Kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús megpuhul.

4. Közben elkészítjük a nokedlit. Ehhez felforralunk egy fazék vizet 1 tk sóval. A lisztet alaposan elkeverjük a tojással, 2 tk sóval és 4 dl vízzel. A masszát nokedli szaggatóval a bugyogó vízbe szaggatjuk. 10 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.

5. Az elkészült csirkepaprikással tálaljuk.


Ajánlott borok: