Répatorta tojáslikőrös mascarpone krémmel

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgarépa lereszelve
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg barna cukor
  • 25 dkg dió darálva
  • 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 8 cl tojáslikőr

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük.

2. A tojásokat a csipet sóval és a barna cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük a reszelt sárgarépát.

3. A masszát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. 15 perc elteltével a hőfokot levesszük 160°C-ra.

4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval, és a porcukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a tojáslikőrt.

5. Ha a torta kihűlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel a belsejét, majd kívülről is bevonjuk az oldalát és a tetejét. 1 órára hűtőbe tesszük.


Ajánlott borok: