Bárányborda tepsis burgonyával és baconös ceruzababbal

Hozzávalók

  • 1 kg bárányborda
  • só, bors
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 szál friss rozmaring
  • 8 dkg vaj
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg ceruzabab
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna

Elkészítés

1. A burgonyát megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk fél dl olívaolajjal, megsózzuk és 200°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

2. Vizet forralunk, beledobjuk a ceruzababot, és 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és 6 szálanként 1 szelet baconbe tekerjük. A tekercseket forró serpenyőbe helyezzük, és folyamatosan forgatva átsütjük a baconoket.

3. A báránybordát két bordánként feldaraboljuk, és a csontokat lehártyázzuk. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

4. 1 dl olívaolajat felforrósítunk és a húsok egyik oldalát 3 percig sütjük. Ekkor átfordítjuk, hozzádobjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, a rozmaring ágakat és további 3 percig sütjük.

5. Ekkor hozzátesszük a vajat, és saját levével folyamatosan locsolgatva, további 6 percig sütjük. A kész báránybordákat pár percig a serpenyőben pihentetjük, majd a burgonyával és a ceruzababbal tálaljuk.


Ajánlott borok: