Hozzávalók (4 főre)
- 20 dkg aszalt szilva
- 2 dl vörösbor
- 1 kg pulykamell
- só, bors
- 40 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg füstölt sajt
- 4 ek zsír
Elkészítés
1. A szilvát előző este beáztatjuk a vörösborba.
2. A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
3. Két ív folpackot kiterítünk egymás alá úgy, hogy fedje egymást. Erre fektetjük a bacon szeleteket két sorban, szorosan, majd a pulykamell szeleteket is, hogy ne legyen rés.
4. Az aszalt szilváról leöntjük a bort, és a hús közepére egy vonalba halmozzuk. Rápakoljuk a reszelt sajtot és a folpack segítségével szorosan felgöngyöljük.
5. Kizsírozott tepsibe helyezzük és rákenjük a maradék 3 evőkanál zsírt.
6. 180 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Parmezános burgonyapürével tálaljuk.