Hozzávalók (4 főre)

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kg pulykamell
  • só, bors
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 4 ek zsír

Elkészítés

1. A szilvát előző este beáztatjuk a vörösborba.

2. A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

3. Két ív folpackot kiterítünk egymás alá úgy, hogy fedje egymást. Erre fektetjük a bacon szeleteket két sorban, szorosan, majd a pulykamell szeleteket is, hogy ne legyen rés.

4. Az aszalt szilváról leöntjük a bort, és a hús közepére egy vonalba halmozzuk. Rápakoljuk a reszelt sajtot és a folpack segítségével szorosan felgöngyöljük.

5. Kizsírozott tepsibe helyezzük és rákenjük a maradék 3 evőkanál zsírt.

6. 180 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Parmezános burgonyapürével tálaljuk.


Ajánlott borok: