Hozzávalók (4 főre)

  • 80 dkg vöröshagyma
  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g liszt
  • 2 liter marhahúsleves alaplé
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 1 babérlevél
  • 2 kakukkfű ág
  • 1 mk frissen őrölt feketebors
  • 12 szelet bagett
  • 15 dkg comté sajt

Elkészítés

1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát és kis lángon 25 perc alatt, időnként megkeverve megpároljuk.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lisztet, pár percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a levest és a bort.

3. Felforraljuk, beledobjuk a babérlevelet, és a kakukkfüvet, borsozzuk és fedő alatt 25 percig főzzük. A kakukkfű ágakat és a babérlevelet kiszedjük.

4. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a bagett szeletekre és sütőben megpirítjuk. A frissen sült pirítósokat a meleg leveshez tálaljuk.


Ajánlott borok: