Rozé kacsamell parmezános burgonyával, cukorborsóval

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 7 dkg parmezán sajt
  • 2 db bőrös kacsamell
  • 30 dkg cukorborsó
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és azonnal áttörjük, majd a vajat, a tejszínt és a reszelt parmezánt belekeverjük a pürébe. Ha szükséges sózzuk.

2. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét hosszában és keresztben sűrűn beirdaljuk. Csak a zsírréteget vágjuk, a húst nem! A sütőt bekapcsoljuk 190°C-ra.

3. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük és sütni kezdjük. Ne szúrjunk a húsba villával, csak csipeszt használjunk. Ha sok zsiradék sül ki, közben öntsük le egy másik edénybe.

4. Ha a bőrös fele szép aranybarnára sült (kb. 5 perc), megfordítjuk és pár perc alatt kérget sütünk rá, majd a csipesz segítségével az oldalára is.

5. A kacsamellet bőrös felével felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és fóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Vágódeszkára helyezzük, vékony szeletekre vágjuk és nagy szemű sóval megszórjuk.

6. A cukorborsót kevés olívaolajon pár perc alatt átsütjük.


Ajánlott borok: