Hozzávalók (4 főre)

  • 40 ml olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 doboz (400 grammos) aprított paradicsom konzerv
  • 500 ml száraz vörösbor (merlot)
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 500 g spagetti
  • 100 g parmezán

Elkészítés

1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és pár percig tovább pirítjuk.

2. Hozzáöntjük a konzerv paradicsomot és felöntjük a vörösborral. Ízesítjük sóval, borssal, és a szárított fűszerekkel.

3. Kis lángon főzzük másfél órán át, amíg besűrűsödik, közben időnként megkeverjük.

4. A spagettit sós vízben kifőzzük, beleforgatjuk a mártásba. Parmezánnal és frissen őrölt feketeborssal tálaljuk.


Ajánlott borok: