Hozzávalók

  • 30 dkg tönkölybúza fehérliszt
  • 10 dkg barna nádcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás (+ 1 db a kenéshez)
  • 1 kg alma
  • 1 citrom
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 ek barna nádcukor
  • 1 ek búzadara
  • Elkészítés

    1. A lisztet, a cukrot, a sütőport 1 csipet sóval egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal.

    2. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, tésztát gyúrunk belőle, és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    3. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, majd összeforgatjuk a fahéjjal elkevert cukorral.

    4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy piteformát.

    5. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. A tésztára egy kevés búzadarát szórunk, megszúrkáljuk villával majd ráhalmozzuk az almatölteléket.

    6. A maradék tésztát kinyújtjuk és kiszúróval mintákat szúrunk ki belőle, majd ezeket óvatosan a pite tetejére helyezzük.

    7. Megkenjük a felvert tojással és 30 perc alatt készre sütjük.


    Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőPadlizsánkrém
KövetkezőGombás quiche