Hozzávalók

  • 3 db nagyobb padlizsán (kb. 1 kg)
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek majonéz
  • 0,3 dl olaj
  • 4 mk füstölt só
  • 1 mk őrölt feketebors
  • Elkészítés

    1. A padlizsánokat megszurkáljuk, egészben egy tepsibe helyezzük és 180°C-os sütőben 1 óra alatt megsütjük. (A jellegzetes füstös íz eléréséhez parázsló faszén feletti rácson süssük. Ebben az esetben sima sót adunk hozzá.)

    2. Lehúzzuk a héját, a levét lecsöpögtetjük és a húsát feldaraboljuk. A vöröshagymát a fokhagymával egy robotgépben vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a padlizsán húsát.

    3. Hozzáadjuk a majonézt, az olajat, a sót és a borsot majd a kívánt állagúra pürésítjük.

    4. Pirított kenyérrel tálaljuk.


    Ajánlott borok:

MEGOSZTÁS
ElőzőMousaka
KövetkezőAlmás pite