Hozzávalók

A tésztához:

      • 22 dkg liszt
      • 1 csipet só
      • 1 cs vaníliás cukor
      • 2 ek cukor
      • 12 dkg vaj
      • 2 ek tejföl

A krémhez:

      • 20 dkg mascarpone
      • 1 cs vaníliás cukor
      • 2 ek porcukor
      • 1 mk őrölt fahéj
      • ½ citrom reszelt héja

A töltelékhez:

      • 4 db nektarin
      • 2 db sárgabarack

Elkészítés

1. A liszttel elkeverjük a sót és a kétféle cukrot, majd a darabokra vágott, hideg vajjal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.

2. A krém hozzávalóit összekeverjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.

3. Enyhén lisztezett munkalapon 30 cm átmérőjűre nyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

4. A szélein 2 ujjnyit kihagyva megkenjük a krémmel, majd egyenletesen rászórjuk a barackszeleteket. A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

5. Ha kihűlt a galette, pizzavágóval 8 szeletre vágjuk.


Ajánlott borok: