Klasszikus, csupa csokis lúdláb szelet cupcake formában.

Hozzávalók

A muffinhoz:

      • 10 dkg vaj
      • 15 dkg cukor
      • 2 tojás
      • 15 dkg meggylekvár
      • 15 dkg liszt
      • 1 kk sütőpor
      • 1 csipet só
      • 10 dkg étcsokoládé

A krémhez:

      • 4 dl habtejszín
      • 4 ek cukor
      • 1 cs. vaníliás cukor
      • 25 dkg étcsokoládé
      • 30 dkg vaj
      • 12 szem meggy

Elkészítés

1. Először elkészítjük a krémet, ehhez a tejszínt felmelegítjük a cukrokkal, majd apránként belekeverjük az étcsokoládét.

2. A vajat lassan adagoljuk, hogy ne hűtse el a tejszínt, és olvadásig keverjük.

3. Hideg vízfürdőben gyakori keverés mellett kihűtjük a krémet, és hűtőbe tesszük.

4. A muffinokhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

5. Hozzáadjuk a meggylekvárt és a sütőporral, sóval összekevert lisztet is.

6. Az étcsokoládét apró kockákra vágjuk, 0,5 dl forró vízben feloldjuk és beleforgatjuk a tésztába.

7. Muffin papírral bélelt sütőformába adagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

8. A krémet kivesszük a hűtőből és robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Egy-egy szem meggyel díszítjük.


Ajánlott borok: