Gyors és kiadós olasz életérzés.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kg darált sertéscomb
  • 2 tk só
  • 2 tk bors
  • 2 dl száraz rozébor
  • 3×400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • ½ tk kakukkfű
  • ½ tk rozmaring
  • ½ tk majoranna
  • 1 ek petrezselyem
  • 8 levél friss bazsalikom
  • 500 g fusilli tészta
  • parmezán sajt

Elkészítés

1. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben megdinszteljük az olívaolajon.

2. Rádobjuk a darált húst, kicsit megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ekkor levet enged, ezt elfőzzük, majd felöntjük a borral, amit szintén teljesen elfőzünk róla.

3. Ráöntjük a hámozott paradicsomokat, fakanállal összetörjük kisebb darabokra. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket, majd közepes lángon kb. 10 percig főzzük.

4. Közben megfőzzük a tésztát, és a raguval összekeverve, reszelt parmezánnal tálaljuk.


Ajánlott borok: