Hozzávalók
A muffinhoz:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg meggylekvár
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg étcsokoládé
- 30 dkg vaj
- 12 szem meggy
Elkészítés
1. Először elkészítjük a krémet, ehhez a tejszínt felmelegítjük a cukrokkal, majd apránként belekeverjük az étcsokoládét.
2. A vajat lassan adagoljuk, hogy ne hűtse el a tejszínt, és olvadásig keverjük.
3. Hideg vízfürdőben gyakori keverés mellett kihűtjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
4. A muffinokhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
5. Hozzáadjuk a meggylekvárt és a sütőporral, sóval összekevert lisztet is.
6. Az étcsokoládét apró kockákra vágjuk, 0,5 dl forró vízben feloldjuk és beleforgatjuk a tésztába.
7. Muffin papírral bélelt sütőformába adagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
8. A krémet kivesszük a hűtőből és robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Egy-egy szem meggyel díszítjük.