Sült túrótorta eperszósszal

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 kg túró
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • vaj, liszt a tortaforma kikenéséhez
  • 50 dkg eper
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 2 kávéskanál keményítő

Elkészítés

1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal.

2. A túrót egy villával áttörjük, összekeverjük a pudingporral, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével.

3. Alaposan összekeverjük a vajas krémmel, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.

4. Egy 24 cm-es tortaformát vastagon kikenünk vajjal, belisztezzük, és a masszát beleöntjük.

5. 170°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

6. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk. Kb. 10 perc alatt összefőzzük a cukorral és a keményítővel.

7. Az elkészült tortát az eperszósszal és friss eperrel tálaljuk.


Ajánlott borok: