Hozzávalók
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 kg túró
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- vaj, liszt a tortaforma kikenéséhez
- 50 dkg eper
- 3 evőkanál barnacukor
- 2 kávéskanál keményítő
Elkészítés
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal.
2. A túrót egy villával áttörjük, összekeverjük a pudingporral, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével.
3. Alaposan összekeverjük a vajas krémmel, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
4. Egy 24 cm-es tortaformát vastagon kikenünk vajjal, belisztezzük, és a masszát beleöntjük.
5. 170°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
6. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk. Kb. 10 perc alatt összefőzzük a cukorral és a keményítővel.
7. Az elkészült tortát az eperszósszal és friss eperrel tálaljuk.