A mi BORÉTELHEZ-sztorink

Végre megszületett az első blogbegyejzésünk is! Juhéjj! Ez rólunk fog szólni, részletesebben, mint amit a honlapon a Rólunkban olvashattok. Betekintést adunk Nektek a kulisszák mögé, és megosztjuk veletek a mi BORÉTELHEZ- sztorinkat.

Családi szálak hoztak össze minket, kötelező megjelenés, jópofizás, bájcsevely, minden, ami a szokásos rokoni összejöveteleken előfordulhat. Aztán hamar megtaláltuk a közös hangot és jó barátnők lettünk. Kiderült, hogy közös a szenvedélyünk: mindkettőnknek fontos az étel szeretete, nagyra értékeljük a jó borokat, és non plus ultra, ha ezt a kettőt összekapcsolhatjuk egy harmonikus bor-étel párosítás formájában.

A barátainknak, de főleg egymásnak, gyakran villantottuk meg régebben is a vélt – mostanra már valós – tehetségünket a témában. Egy-egy ételhez illő bor kiválasztásában, vagy a borhoz készítendő étel ötletéért gyakran hívtuk egymást segítségül. Vagy a világhálót, de az még kevésbé adott konkrét tippet. Ezért döntöttük el, hogy mi leszünk az iránytű. Hiszen rajtunk kívül is sok olyan szárnyait próbálgató fiatal, vagy tapasztalt házigazda van, akik egy jól passzoló bort szeretnének kínálni a bevált receptjeikhez vagy a mieinkhez, nem pedig a „halhoz, salátához igyunk száraz fehérbort” – vonalon akarnak mozogni. Vagy olyanok is vannak, akik kaptak egy üveg bort, de el sem tudják képzelni, milyen ételt készítsenek hozzá.

Mi nem fine diningban utazunk. Mi egyszerűen azt szeretnénk, hogy a közönségünk segítségére lehessünk a hétköznapokban is. Akár igényes gasztronómiát teremteni az otthonukban, akár maradandó élményt nyújtani kikapcsolódásként.

Tehát megfogalmazódott bennünk, hogy létrehozunk egy olyan platformot, ahol megoszthatjuk a tapasztalatinkat Veletek. Ez lett leánykori nevén a Dine&Wine. Elkezdtünk a saját receptjeinkhez kiválasztani a legtökéletesebb, jó ár-érték arányú borokat és a kedvenc borainkhoz megtalálni a leginkább passzoló ételeket. Aztán elkezdtük posztolni a legjobb párosainkat a Facebookon, majd az Instagramon. Hamar kiderült, hogy honlap is kell. Hát lett. A borászatoktól, az oldalunkat kedvelőktől csupa pozitív visszajelzést, megerősítést kaptunk, hogy van helyünk a placcon. Azóta is főzünk, kóstolunk, fotózunk ezerrel.

A következő lépésben nem csak online szeretnénk Nektek élményt nyújtani, hanem a valóságban is. Most épp azon ügyködünk, hogy kidolgozzuk Nektek a laza hangulatú borvacsorák és a bor-étel párosítások fortélyait elsajátítható workshopok, csapatépítők koncepcióját. Ehhez úgy gondoltuk, hogy szükségünk van egy kis márkafrissítésre. Ebben hatalmas segítségünkre volt és van a mindennapokban a temárkád – segítenek szerethetővé és érthetővé tenni, amit megálmodtunk.

A honlapunk is átesett egy kis ráncfelvarráson, és a bor-étel fotóinkat is letisztultabbá tettük – hiszen a lényeg a BOR és az ÉTEL. Nekivágtunk a brainstormingnak, hogy találjunk egy szlogent, ami leírja a Dine&Wine küldetését egyszerűen, magyarul.
Megtaláltuk: BOR ÉTELHEZ és fordítva (azaz étel a borhoz). Végül annyira megtetszett az új szlogen, hogy álmodtunk egy nagyot, és Török-Pál Katával karöltve új néven építjük tovább a márkánkat. Mi vagyunk a BORÉTELHEZ. Büszkék vagyunk rá.