Epres bodzás sajttorta

Hozzávalók

  • 20 dkg zabkeksz
  • 8 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 30 dkg 20%-os tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 30 g étkezési keményítő
  • 4 db M-es méretű tojás
  • 1 citrom leve
  • 250 ml bodzaszörp
  • 40 dkg eper

Elkészítés

1. A zabkekszet morzsává törjük, vagy robotgépben morzsává daráljuk. Hozzákeverjük a megolvasztott vajat.

2. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát és a vajas morzsát az aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

3. A krémhez a mascarponét, a tejfölt és a cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a tojásokat, a citromlevet és a bodzaszörpöt, majd egyenletesen elkeverjük.

4. A krémet a kekszes alapra öntjük. A tortaformát befedjük alufóliával és az előmelegített sütőbe helyezzük. 50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe még remeg.

5. Ha kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor eltávolítjuk a tortaformát, és ha úgy látjuk, a krém megbarnult felületét lemetszhetjük.

6. A félbe illetve negyedekbe vágott epret a torta tetejére halmozzuk. Pár szem epret összeturmixolunk fél dl bodzaszörppel és az eprek tetejére öntjük.


Ajánlott borok: