Epres spárgás kecskesajtos saláta

Hozzávalók

  • 100 g bébispenót
  • 100 g madárbegy saláta
  • 100 g rukkola saláta
  • 15 dkg érett kecskesajt
  • 20 dkg serrano sonka
  • 50 dkg zöldspárga
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 1 fej lilahagyma
  • só, frissen őrölt feketebors
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

1. A salátákat (ha mosatlant vettünk) megmossuk, megszárítjuk, és egy tálra helyezzük.

2. A kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük, a serrano sonkát nagyobb darabokra tépkedjük és elrendezzük a salátán.

3. A spárga fás végeit letörjük, a szárakat meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A vajon 5 perc alatt megpároljuk, és a salátához adjuk.

4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, negyedekbe vágjuk, és a vékony csíkokra vágott lilahagymával együtt a saláta tetejére helyezzük.

5. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk olívaolajjal és a mézzel elkevert balzsamecettel.


Ajánlott borok: