Hozzávalók
- 20 dkg zabkeksz
- 8 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg 20%-os tejföl
- 10 dkg cukor
- 30 g étkezési keményítő
- 4 db M-es méretű tojás
- 1 citrom leve
- 250 ml bodzaszörp
- 40 dkg eper
Elkészítés
1. A zabkekszet morzsává törjük, vagy robotgépben morzsává daráljuk. Hozzákeverjük a megolvasztott vajat.
2. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát és a vajas morzsát az aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
3. A krémhez a mascarponét, a tejfölt és a cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a tojásokat, a citromlevet és a bodzaszörpöt, majd egyenletesen elkeverjük.
4. A krémet a kekszes alapra öntjük. A tortaformát befedjük alufóliával és az előmelegített sütőbe helyezzük. 50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe még remeg.
5. Ha kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor eltávolítjuk a tortaformát, és ha úgy látjuk, a krém megbarnult felületét lemetszhetjük.
6. A félbe illetve negyedekbe vágott epret a torta tetejére halmozzuk. Pár szem epret összeturmixolunk fél dl bodzaszörppel és az eprek tetejére öntjük.