Hozzávalók
- 25 dkg sárgarépa lereszelve
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 20 dkg barna cukor
- 25 dkg dió darálva
- 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 3 evőkanál porcukor
- 8 cl tojáslikőr
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük.
2. A tojásokat a csipet sóval és a barna cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük a reszelt sárgarépát.
3. A masszát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. 15 perc elteltével a hőfokot levesszük 160°C-ra.
4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval, és a porcukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a tojáslikőrt.
5. Ha a torta kihűlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel a belsejét, majd kívülről is bevonjuk az oldalát és a tetejét. 1 órára hűtőbe tesszük.