Őszibarackos gyümölcsrizs

Hozzávalók

  • 40 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 4 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 kg őszibarack

Elkészítés

1. A rizst megmossuk, egy lábasba öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és elfőzzük róla.

2. Egy másik lábasban összemelegítjük a tejet a vízzel, a cukorral és a sóval. Ezt a rizsre öntjük és gyakori kevergetés mellett, fedő alatt puhára főzzük a rizst.

3. Ha elkészült hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük a rizsbe.

4. Az őszibarackokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és hozzákeverjük a rizshez. Jól behűtve tálaljuk.


Ajánlott borok: