Málnás sajttorta pohárban

Hozzávalók

  • 20 dkg zabkeksz
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 kávéskanál hideg zselatinpor
  • 2 dl habtejszín
  • 40 dkg málna
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 2 kávéskanál keményítő

Elkészítés

1. A zabkekszet morzsává törjük, vagy robotgépben morzsává daráljuk. Hozzákeverjük a megolvasztott vajat. A vajas morzsát 6 üvegpohár vagy kis tálka aljára nyomkodjuk.

2. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a zselatinporral. A tejszínt felverjük, és a habot hozzákeverjük a krémhez.

3. A krémet belekanalazzuk a poharakba a kekszréteg tetejére, majd hűtőbe tesszük.

4. A málnát összefőzzük a barnacukorral és a keményítővel, kihűtjük, majd a poharakba a krém tetejére kanalazzuk. Tálalásig behűtjük.


Ajánlott borok: