Kolbászos-paprikás fusilli

Hozzávalók

  • 25 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 db (lecsó) paprika
  • 1,5 dl rozé bor
  • 375 g tejföl
  • bors
  • petrezselyem
  • majoranna
  • 500 g fusilli

Elkészítés

1. A tésztának enyhén sós vizet forralunk, majd megfőzzük.

2. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és hosszában félbevágjuk, majd felkarikázzuk.

3. Olaj nélkül egy felhevített serpenyőbe dobjuk, megvárjuk, amíg enged egy kevés zsírt, azon megdinszteljük a karikára szeletelt hagymát.

4. 1-2 perc után rögtön mehet is rá a szintén felkarikázott paprika és egy pici só, hogy levet engedjen.

5. Ezt a levet elfőzzük, és felöntjük borral, amit szintén elfőzünk róla.

6. Ezután ráöntjük a tejfölt és felforraljuk, közben borssal, majorannával és petrezselyemmel fűszerezzük, ha szükséges sózzuk.

7. Ha kész a ragu, hozzákeverjük a kész tésztát és melegen tálaljuk.


Ajánlott borok: