Hozzávalók
- 8 szál spárga
- 250 g újkrumpli
- 2 ek olívaolaj
- 2 póréhagyma
- 1,5 l zöldségleves alaplé
- 50 g spenót
- 150 g zöldborsó
- 1 csomó petrezselyem
- 2 mk só
- 1 mk frissen őrölt feketebors
- 2 csipet fehérbors
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés
1. A spárgák fás végeit eltávolítjuk, a szárait meghámozzuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk.
2. Az olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a spárgát, és a krumplit, felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a spenótot, a borsót, az apróra vágott petrezselymet és a fűszereket, majd további 10 percig főzzük.
4. Botmixerrel pépesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk.