Hozzávalók (4 főre)

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g lencse
  • 1 púpos ek pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • 200 g tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 diónyi mustár
  • 120 g kolbász

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a megmosott lencsét, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd ha felforrt, hozzáadjuk a pirospaprikát.

3. Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük a sóval és a borssal, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.

4. Habarást készítünk a tejfölből és a lisztből, és hozzákeverjük a megfőtt, forrásban levő lencséhez. Pár percig még forraljuk majd hozzáadjuk a mustárt és botmixerrel pürésítjük.

5. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, és a levessel tálaljuk.


Ajánlott borok: