Hozzávalók
- 500 g maccheroni tészta
- 10 dkg vaj
- 5 ek liszt
- 8 dl tej
- só, bors
- 1 mk szerecsendió/li>
- 20 dkg vörös cheddar sajt/li>
- 20 dkg gouda sajt
Elkészítés
1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
2. A besamel mártáshoz egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a felmelegített tejjel, és szintén kevergetve pár percig főzzük .
3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, a reszelt sajtokat, és alaposan elkeverjük. Ha felolvadt a sajt, beleforgatjuk a tésztát, és egy sütőtálba öntjük az egészet.
4. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük.