Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell filé
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 50 dkg barna csiperke
  • 50 g vaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 tk szárított vargányapor/li>
  • 500 g tagliatelle tészta
  • 100 g rukkola
  • 200 g koktélparadicsom
  • 50 g parmezán sajt

Elkészítés

1. A csirkemelleket enyhén sózzuk és alaposan borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát, percenként megforgatva, kb. 6-8 perc alatt. A csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 150°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

2. Elkészítjük a szószt. A gombát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és a vajon pár perc alatt lepirítjuk, úgy, hogy roppanós maradjon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, rászórjuk a vargányaport és összeforraljuk.

3. A tésztát sós vízben kifőzzük, és beleforgatjuk a szószba. A rukkolához hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat, picit sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.

4. Tálaláskor a tányérra helyezünk egy csirkemell steaket, egy adag tésztát, egy adag salátát és megszórjuk parmezán sajttal.


Ajánlott borok: