Hozzávalók
- 50 dkg hízott kacsamáj
- 2 ek narancslekvár
- 1 db narancs
- 20 ml frissen facsart narancslé
- 15 dkg vaj
- 10 dkg mascarpone
- 1,5 tk só/li>
- 1 mk bors
- 300 g kesudió
- 4 ek narancslekvár
- 0,5 dl víz
Elkészítés
1. A kacsamájat megtisztítjuk a hártyáktól és inaktól, majd nagyobb darabokra vágjuk és forró serpenyőben 4-5 perc alatt megpirítjuk.
2. A májat a kisült zsír felével egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a narancslekvárt, fél narancs reszelt héját, a narancslevet, a vajat, a mascarponét, a sót és a borsot, majd pépesítjük.
3. Egy tálba öntjük, fogyasztóba helyezzük és 10 percenként átkavarjuk. Amikor a massza formázható állagúra szilárdult, kis golyókat formázunk egy sütőpapírral bélelt tányérra és visszatesszük a fagyasztóba.
4. A kesudiót aprítógépben vagy késsel apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
5. Egy tálban elkeverjük a narancslekvárt a vízzel. A megdermedt kacsamájbonbonokat egy fogpiszkálóra szúrjuk, és a lekvárba, majd a kesudióba forgatjuk.
6. Tálalásig hűtőben tároljuk.