Hozzávalók

  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 2 ek narancslekvár
  • 1 db narancs
  • 20 ml frissen facsart narancslé
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1,5 tk só/li>
  • 1 mk bors
  • 300 g kesudió
  • 4 ek narancslekvár
  • 0,5 dl víz

Elkészítés

1. A kacsamájat megtisztítjuk a hártyáktól és inaktól, majd nagyobb darabokra vágjuk és forró serpenyőben 4-5 perc alatt megpirítjuk.

2. A májat a kisült zsír felével egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a narancslekvárt, fél narancs reszelt héját, a narancslevet, a vajat, a mascarponét, a sót és a borsot, majd pépesítjük.

3. Egy tálba öntjük, fogyasztóba helyezzük és 10 percenként átkavarjuk. Amikor a massza formázható állagúra szilárdult, kis golyókat formázunk egy sütőpapírral bélelt tányérra és visszatesszük a fagyasztóba.

4. A kesudiót aprítógépben vagy késsel apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.

5. Egy tálban elkeverjük a narancslekvárt a vízzel. A megdermedt kacsamájbonbonokat egy fogpiszkálóra szúrjuk, és a lekvárba, majd a kesudióba forgatjuk.

6. Tálalásig hűtőben tároljuk.


Ajánlott borok: