Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 7 dkg parmezán sajt
- só
- 2 db bőrös kacsamell
- 30 dkg cukorborsó
- olívaolaj
Elkészítés
1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és azonnal áttörjük, majd a vajat, a tejszínt és a reszelt parmezánt belekeverjük a pürébe. Ha szükséges sózzuk.
2. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét hosszában és keresztben sűrűn beirdaljuk. Csak a zsírréteget vágjuk, a húst nem! A sütőt bekapcsoljuk 190°C-ra.
3. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük és sütni kezdjük. Ne szúrjunk a húsba villával, csak csipeszt használjunk. Ha sok zsiradék sül ki, közben öntsük le egy másik edénybe.
4. Ha a bőrös fele szép aranybarnára sült (kb. 5 perc), megfordítjuk és pár perc alatt kérget sütünk rá, majd a csipesz segítségével az oldalára is.
5. A kacsamellet bőrös felével felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és fóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Vágódeszkára helyezzük, vékony szeletekre vágjuk és nagy szemű sóval megszórjuk.
6. A cukorborsót kevés olívaolajon pár perc alatt átsütjük.