Hozzávalók
A tojássalátához:
- 10 tojás
- 250 g tejföl
- 100 g majonéz
- 2 ek mustár
- 1 kk porcukor
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
A fasírtgolyókhoz:
- 1 kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 ek só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 ek majoranna
- 1 kk bors
- 150 g medvehagyma
- 100 g zsemlemorzsa
- 0,5 l olaj
Elkészítés
1. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével.
2. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk, a lilahagymát négybe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A tojásokat feldaraboljuk és a hagymákkal együtt beleforgatjuk a majonézes mártásba. Sózzuk, borsozzuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.
3. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a vízbe jól beáztatott zsemléket, a tojásokat, a fűszereket és alaposan összekeverjük.
4. A medvehagymát megmossuk, a leveleit felcsíkozzuk és hozzákeverjük a húshoz.
5. A masszából nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, zsemlemorzsában átforgatjuk, majd bő olajban, közepes lángon 10 perc alatt megsütjük.