Medvehagymás fasírtgolyók tojássalátával

Hozzávalók

A tojássalátához:

      • 10 tojás
      • 250 g tejföl
      • 100 g majonéz
      • 2 ek mustár
      • 1 kk porcukor
      • 1 ek frissen facsart citromlé
      • 1 csokor újhagyma
      • 1 fej lilahagyma
      • só, bors

A fasírtgolyókhoz:

      • 1 kg darált sertéshús
      • 1 fej vöröshagyma
      • 4 gerezd fokhagyma
      • 2 zsemle
      • 2 tojás
      • 1 ek só
      • 1 ek őrölt pirospaprika
      • 1 ek majoranna
      • 1 kk bors
      • 150 g medvehagyma
      • 100 g zsemlemorzsa
      • 0,5 l olaj

Elkészítés

1. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével.

2. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk, a lilahagymát négybe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A tojásokat feldaraboljuk és a hagymákkal együtt beleforgatjuk a majonézes mártásba. Sózzuk, borsozzuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.

3. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a vízbe jól beáztatott zsemléket, a tojásokat, a fűszereket és alaposan összekeverjük.

4. A medvehagymát megmossuk, a leveleit felcsíkozzuk és hozzákeverjük a húshoz.

5. A masszából nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, zsemlemorzsában átforgatjuk, majd bő olajban, közepes lángon 10 perc alatt megsütjük.


Ajánlott borok: