Hozzávalók

A csirkeszárnyakhoz:

      • 1,5 kg csirkeszárny
      • 2 ek szójaszósz
      • 12 ek méz
      • 2 ek chili szósz
      • 2 ek olívaolaj
      • 2 tk fokhagyma granulátum
      • 2 tk étkezési keményítő
      • 1 db kis chili paprika

A zöldségchipshez:

      • 4 db édesburgonya
      • 4 db cékla
      • 0,5 l olaj

A mártogatóshoz:

      • 300 g görög joghurt
      • 2 gerezd fokhagyma
      • fél citrom leve
      • 1 kis csokor petrezselyem
      • só, bors

      Elkészítés

      1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a szárnyakat és az egészet beleöntjük egy tepsibe. Lefedjük alufóliával és 200°C-on 40 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 20 percig pirítjuk.

      2. Közben alaposan megmossuk a zöldségeket, de nem hámozzuk meg, majd felszeleteljük 2 mm vastagságú szeletekre. Forró olajban, több részletben, pár perc alatt átsütjük, majd papírtörlőre kiszedjük.

      3. A zöldségszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200°C-on 5 percig sütjük, végül megsózzuk.

      4. A mártogatóshoz elkeverjük a joghurtban az összezúzott fokhagymát, a citrom levét, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a frissen sült csirkeszárnnyal és a zöldégchipsszel tálaljuk.


      Ajánlott borok: