Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
A diókrémhez:
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl habtejszín
- 1 tk őrölt fahéj
- 20 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 60 dkg sárgabarack lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
Elkészítés
1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
2. Fél cm vastag, kb. 20×30 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, kis darabokra törjük.
3. A krémhez pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból. A hideg tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudingba keverjük, majd beleforgatjuk a fahéjat, a diót és a citromhéjat is.
4. Az összetört linzert, a baracklekvárt és a krémet felváltva poharakba rétegezzük és csokoládéforgáccsal díszítjük.