Hozzávalók
- 1 db libacomb
- 30 dkg libazúza
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg vöröshagyma
- 1,5 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1,7 liter víz
- 5 szál kakukkfű
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 db burgonya
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zellergumó
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A libacombot megmossuk, eltávolítjuk a bőrt és a zsiradékot, kicsontozzuk, majd a húst apró kockákra vágjuk. A zúzáról is eltávolítjuk a vastag hártyákat, és a húshoz hasonló méretűre kockázzuk.
2. A felaprított vöröshagymát lepirítjuk az olajon, hozzáadjuk a zúzát, a sót és a borsot. Felöntjük 2 dl vízzel, és 30 percig pároljuk, amíg a víz elpárolog.
3. Hozzáadjuk a libacombot, a kakukkfüvet és a gyömbért, picit lepirítjuk a húst, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Kb. 1 órát főzzük fedő alatt.
4. Közben a zöldségeket meghámozzuk, a burgonyát és a zellergumót felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, és mikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a levesbe. Ráöntjük a fehérbort és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Még kb. 30 percig főzzük.
5. Amikor megpuhultak a zöldségek is, hozzáöntjük a leveshez a fél dl hideg vízzel elkevert keményítőt és a tejszínt, majd összeforraljuk.
6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.