Gorgonzolás-körtés fettuccine

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg dió
  • 2 nagy körte
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl főzőtejszín
  • 40 dkg gorgonzole dolce sajt
  • só, bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 50 dkg fettuccine tészta
  • friss bazsalikom

Elkészítés

1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Forró serpenyőben, az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

2. A diót durvára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük egy tányérra.

3. A körtét megmossuk, kicsumázzuk, majd felkockázzuk és az apóra vágott fokhagymával együtt megpároljuk.

4. Hozzáöntjük a körtéhez a tejszínt, felforraljuk, majd belekeverjük a gorgonzolát és hagyjuk, hogy felolvadjon. Ízesítjük sóval, borssal és a szerecsendióval.

5. Végül hozzáadjuk a pirított csirke kockákat és a diót.

6. A tésztát sós vízben kifőzzük és tálaláskor beleforgatjuk a mártásba. Friss bazsalikom levelekkel díszítjük.


Ajánlott borok: