Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell filé
- só
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- olaj
- 2 tojássárgája
- fél teáskanál mustár
- fél teáskanál só
- fél teáskanál őrölt fehérbors
- 3 dl étolaj
- fél teáskanál citromlé
- fél teáskanál hideg víz
- 1 kg káposzta
- 20 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál porcukor
- 2 dl habtejszín
- só, fehérbors
Elkészítés
1. A majonézhez kézi habverővel kikeverjük a tojássárgáját, a mustárt, a sót és a fehérborsot. Vékony sugárban öntve, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, és jól eldolgozzuk.
2. Közben hozzáadjuk a citromlevet is, majd tovább keverjük. Végül hozzáadjuk a hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Ha az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, ízesíthetjük még egy kis sóval, borssal, citromlével, vagy mustárral.
3. Levágjuk a káposzta torzsáját, majd a káposzta leveleit apró darabokra vágva beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, majd hozzákeverjük a majonézt.
4. Végül elkeverjük benne a fehérborecetet, a porcukrot, és a tejszínt, ha szükséges sózzuk, borsozzuk és ezzel a coleslaw saláta elkészült.
5. A csirkemell filéket megmossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd bepanírozzuk. Ehhez először a húsokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba, végül a zsemlemorzsába.
6. Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.