Édes-chilis szűzérme

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg darabolt ananász (konzerv)
  • 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg édes chiliszósz
  • 3 evőkanál ázsiai halszósz
  • só, bors
  • sütőzacskó
  • 30 dkg tagliatelle

Elkészítés

1. A húst megmossuk, leitatjuk, majd 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felolvasztott vajban, egy serpenyőben a szeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük.

2. Az ananászdarabokat lecsöpögtetjük, a paprikákat kis kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Az ananászdarabokat egy tálban összekeverjük a paprikával és a fokhagymával, hozzáadjuk, a chili- és a halszószt, majd sóval, borssal fűszerezzük.

4. A szószt sütőzacskóba tesszük, és elosztjuk rajta a hússzeleteket. A sütőzacskót lezárjuk, hústűvel ejtünk pát lyukat a zacskó tetején, majd sütőlemezen vagy tepsiben a sütőbe helyezzük. 190°C-on 30 percig sütjük.

5. Közben kifőzzük a tésztát, és az elkészült húst a szósszal együtt a tésztán tálaljuk.


Ajánlott borok: